3in1kinderwagen.nl

Wat is een duowagen?De duowagen is te koop in twee verschillende versies, namelijk de side-by side en tandem duowagen. Bij de side-by-side versie zitten je kinderen naast elkaar en bij de tandem versie zitten ze achter elkaar.

Side-by-side duowagen
Een side-by-side duowagen is een stabiele kinderwagen en beschikt over grote wielen. In de meeste gevallen kan op dit type twee reiswiegen geplaatst worden. Een duowagen is vooral geschikt voor een tweeling. Je kunt in dit geval optimaal gebruik maken van de reiswiegen. Deze heb je ook wel nodig aangezien een tweeling langer in de wieg ligt dan een enkel kindje. Een side by side duowagen is vooral makkelijk wanneer je een niet te brede kinderwagen wilt hebben. Dit type duowagen past namelijk met gemak door standaard deuren.

Een duowagen is groter in formaat dan een gewone kinderwagen, daarom kun je het beste van te voren goed letten op de afmetingen van je huis, zoals van de deuropeningen van je huis. De meeste duowagens hebben een breedte van rond de 75 cm.

Tandem duowagen
Een kinderwagen waarbij de zitjes achter elkaar zitten wordt een tandem duowagen genoemd. Tandemwagens zijn compacter, lichter en smaller. Dit type kinderwagen is ideaal in situaties zoals wanneer er in huis niet veel ruimte is, wanneer je in de stad woont of wanneer je vaak met het openbaar vervoer reist. Op een tandem kinderwagen is het meestal niet mogelijk om reiswiegen te monteren. Daarom is een tandem duowagen vooral geschikt voor een baby-peuter combinatie.

Een duowagen is echt ideaal voor wanneer je een wandeling of een tochtje wilt maken met een tweeling of baby-peuter combinatie. Wanneer je een duowagen gaat uitzoeken kun je het beste letten op dat de kinderwagen veilig, inklapbaar en wendbaar is.

Aankoopadvies 

Duowagen voor peuter en baby
Heb je een peuter en een baby? Kies dan voor een goede kinderwagen voor beide type kinderen. Het beste kun je kiezen voor een duowagen waarbij de zitjes groot genoeg zijn, omdat een peuter al wat ouder is en anders al snel uit de kinderwagen gegroeid zal zijn. Kies voor een stevige wagen die beide kinderen goed kan dragen.

Duowagen voor een tweeling
Wanneer je een tweeling hebt of verwacht is een kinderwagen waarop je twee reiswiegen kunt plaatsen ideaal. Een reiswieg biedt meer voordelen van een babynestje. Zo beschikt een reiswieg over een echt matrasje en zonnekap, dit in tegenstelling tot veel babynestjes. Reiswiegen zijn comfortabel, makkelijk te dragen en eenvoudig los te klikken van de duowagen. Nog een voordeel: bij een reiswieg kun je je kindje zien, een babynestje is richting de rijrichting geplaatst en dat heeft als naddel dat je je kindje niet kunt zien.

Sommige duowagens beschikken over de mogelijkheid om een Maxi Cosi autostoeltje te plaatsen. Dat is makkelijk, maar vergeet niet dat je babytje maximaal 1,5 tot 2 uur hierin mag liggen. Het aanbod met duowagens voor een tweeling is wat kleiner dan voor baby-peuter combinatie. Maar ondanks dat zijn er prachtige wagens te koop waaruit je zeker een goede keuze kunt maken. Net als bij de combi kinderwagen (kinderwagen 3 in 1), zijn er complete duowagensets te koop en voor zowel side-by-side als tandem duowagens zijn er diverse accessoires beschikbaar.

- Het voordeel van een duowagen waarbij de zitjes naast elkaar zitten is dat de combinatie minder lang is. Ook is de draaicirkel kleiner en kinderen kunnen beiden evenveel zien.

- Een duowagen met de zitjes achter elkaar heeft als voordeel dat de wagen niet te breed is en daarom is deze ook geschikt om vervoerd te worden op smallere gedeelten zoals poorten en hekjes.

- Let goed op de aanwezige wielen. Grote wielen zijn makkelijk wanneer er veel gereden wordt op onstabiel terrein. Zwenkwielen zijn ideaal voor wanneer je in de stad rijdt met de kinderwagen.

- Let vooraf op de afmetingen van je woning en auto. Ook belangrijk zijn de afmetingen van eventuele liften, trappen en hoeken. Stem hierop de keuze voor een duowagen af.

- Het gewicht is zeker ook een belangrijk gegeven. Een lager gewicht is makkelijker in te klappen. Zodoende hoef je niet steeds iemand te vragen je te helpen bij het inklappen van de duowagen.

Bekende merken van duowagens zijn onder andere Bugaboo, ABC Design, Cabino, Mima, Koelstra en X-Adventure.