3in1kinderwagen.nl

Wat is een buggy?Een buggy is kleiner en lichter dan een wandelwagen. Een buggy is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 1 tot 4 jaar. De meeste buggy's zijn eenvoudig op te vouwen en een buggy is daarom ideaal voor onderweg. Bijvoorbeeld wanneer je een dagje naar het pretpark of op visite gaat. Een buggy beschikt over een eenvoudig zitje die in een aantal standen gezet kan worden. De wielen zijn klein en je kindje zit laag bij de grond.

Een buggy is niet meer dan een zitting, achterzijde voor rugondersteuning en vier wielen. De buggy kun je vooruit duwen door middel van de handvatten. De meeste buggy's zijn op te vouwen tot een makkelijk hanteerbaar en compact geheel. Buggy's zijn beschikbaar in diverse prijsklassen, hierbij zijn de bekende merken vaak duurder. Het is wel belangrijk om te kiezen voor een buggy die kwalitatief goed is, zodat je hier enkele jaren mee kunt doen. Veel gekochte buggy's zijn van de merken: Bugaboo, Maclaren, Maxi-Cosi, Quinny, Chicco, Koelstra en Mutsy.

Een buggy is door zijn handzaamheid gemakkelijk mee te nemen in het openbaar vervoer of bijvoorbeeld in een bakfiets. Er zijn houders verkrijgbaar waarmee een buggy vastgemaakt kan worden aan een fiets. Een buggy mag meegenomen worden als (hand-)bagage in het vliegtuig. Wanneer je dit doet kan de buggy voor het instappen in het vliegtuig afgegeven worden bij het vliegtuigpersoneel. Na het vliegen kun je de buggy weer in ontvangst nemen. Erg makkelijk, want tijdens het wachten op je tas of koffer hoef je je kind niet te dragen mocht je kind erg moe zijn, hij/zij kan gewoon slapen in de buggy. Een groot nadeel van een buggy is dat deze vaak geen goede vering heeft. Daarom is het geen geschikt vervoersmiddel voor jonge babytjes en voor lange ritten. Het is dus belangrijk dat je kind al goed kan zitten.

Let bij het kiezen van de buggy niet alleen op de kleur, maar ook op de functies. Is de buggy bijvoorbeeld makkelijk verstelbaar en is er genoeg steun voor de rug? Ook de wielen zijn een belangrijk iets om op te letten. Het is maar net wat je met een buggy wilt gaan doen. Indien je over moeilijker begaanbaar terrein wilt rijden met de buggy, dan kun je het beste kiezen voor een buggy met terreinbanden. Dit type buggy is bijvoorbeeld geschikt om mee te nemen naar het strand. De prijs van een buggy ligt ongeveer rond de 50 tot 100 euro. Overweeg eventueel te kiezen voor een alles-in-een systeem. Dit kun je een beetje vergelijken met een 3 in 1 kinderwagen (combi kinderwagen). Ook hierbij koop je alles in een: buggy met accessoires zoals een hoes tegen de regen en wind, parasol, zonnescherm, fietsendrager etc.

Voordat je echt overgaat tot aanschaf van een buggy is het belangrijk in de gaten te houden of de buggy wel in uw auto past indien je die hebt. Let ook goed op het opvouwsysteem. Er zijn namelijk buggy's die echt zeer gemakkelijk op te vouwen zijn, zelfs met één hand! Dit is vooral makkelijk wanneer je de buggy vaak moet open- en dichtklappen. Het beste kun je voordat je een buggy gaat kopen goed bekijken waar je de buggy precies voor gaat gebruiken (in welke situaties) en hoe vaak.